В събота деца с увреждания ще покажат умения в спорта

В събота деца с увреждания ще покажат умения в спорта
"Споделените игри" Снимка: Тодор Шабански

За шеста поредна година Споделените игри ще покажат, че планината е за всички и заедно можем да бъдем по-толерантни и ангажирани към хората със специални нужди и техните проблеми в съвременното общество. На 6 юли, събота, от 11.00 ч. София – световна столица на спорта", Национална спортна академия „Васил Левски", Сдружение „Паракидс" и Дирекцията на Природен парк „Витоша" организират уникален спортен празник на Игликина поляна. В него предимно деца в неравностойно положение ще получават напътствия и възможност да спортуват, подпомагани от свои връстници ученици.

Събитието цели социализация и интеграция на младежи със специални нужди чрез споделени игри в природна среда към възможностите на активния начин на живот чрез спорт. Вече близо две десетилетия тече процес по утвърждаване и популяризиране на Специализиран център „Игликина поляна" в ПП „Витоша" за спорт в планината и на благоприятните фактори за въздействие на околната среда върху организма. Изградената през 2004 година от Дирекция на Природен парк „Витоша" спортно-информационна алея за хора с увреждания на опорно-двигателния апарат в местността Игликина поляна се превърна в много посещавано и предпочитано място за отдих.

Шестите поред „Споделени игри" продължават традицията. Всички участници ще се съберат тази събота, на 6 юли след 10 ч. на поляната, където в 11.00 ч. ще започнат различните състезания и занимания. Програмата отново предвижда надпревари в 13 вида спорт, игри и викторини, в които ще вземат споделено участие хора със специални потребности.

Публикуване на коментар

По-нова По-стара