В Челопеч се проведе традиционното рали за Хора с увреждания

В Челопеч се проведе традиционното рали за Хора с увреждания
Състезателите стартираха своето приключение от гр. София. Снимка: Balkanec.bg


Чуйте новината

На 12 май 2024 г. Община Челопеч отново бе в центъра на вниманието, като домакин на две рали състезания – Рали за хора с увреждания и Рали на високи токчета. Тези събития, които се провежда ежегодно, привличат все повече участници и зрители, доказвайки, че моторните спортове могат да бъдат достъпни за всеки.

Състезателите стартираха своето приключение от гр. София, преминавайки през живописния град Копривщица и завършвайки в Челопеч. Трасето, изпълнено с предизвикателства и вълнуващи моменти, предложи на участниците както адреналин, така и възможност да се насладят на красивите български пейзажи.

Инициативата бе реализирана със съвместните усилия на Община Челопеч, Автомобилната федерация на България и БАРИС. Основната цел на събитието е да подпомогне интеграцията на хората с увреждания и да покаже, че те са пълноценни членове на обществото, способни да участват в разнообразни активности и спортни събития.

"Това състезание е не само спортно предизвикателство, но и социална кауза. Радваме се, че успяваме да обединим хората и да покажем, че ограниченията съществуват само в нашите мисли," сподели кметът на Челопеч, цитиран от Балканец.

Рали на високи токчета пък внесе доза хумор и забавление, привличайки внимание със своята оригиналност и креативност. Участничките показаха, че високите токчета не са пречка за шофиране, а напротив – могат да бъдат част от една забавна и незабравима надпревара.

Събития като тези в Челопеч показват, че когато има воля и сътрудничество, бариерите могат да бъдат преодолени, а общността може да се обедини около една обща цел – да подкрепя и вдъхновява.

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара