Колан с изкуствен интелект е новата алтернатива на бастунът за незрящи (Видео)

Колан с изкуствен интелект е новата алтернатива на бастунът за незрящи
Устройството предупреждава незрящия човек за препятствие в избраната
от него посока. 
Снимка: AI-Guided.com


Чуйте новината

Хонконгската компания AI Guided представи колана GUIDi, предназначен да се превърне в модерна алтернатива на традиционния бастун за незрящи. Вградената в нея камера и електроника анализират околната среда, предупреждавайки потребителя за възможни сблъсъци, информира Факти.

GUIDi е устройство за носене на колан, което се състои от преден модул с двойна камера, заден микропроцесор/електронен модул и четири блока за хаптична обратна връзка. Докато потребителят върви, две 8-мегапикселови камери анализират околната среда, а изкуствен интерект AI оценява видеото в реално време, откривайки и идентифицирайки статични обекти като дървета, пътни знаци, кофи за боклук и всичко, което може да се счита за препятствие.

GUIDi реагира чрез безшумно активиране на подходящи единици за хаптична обратна връзка, като вибрира
Oбхватът на устройството достига 5 метра.

GUIDi реагира чрез безшумно активиране на подходящи единици за хаптична обратна връзка, като вибрира, за да предупреди потребителя за препятствие в избраната от него посока. За разлика от бастуна, обхватът на това устройство достига 5 метра, но може да се регулира при желание.

С помощта на собствено мобилно приложение за смартфон, свързано чрез Bluetooth, потребителят може да посочи дестинацията, до която GUIDi ще го насочи. Вградената в колана батерия издържа 10 часа. В същото време на самия колан копчетата са маркирани със символи от Брайловата азбука.

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара