Хората с увреждания желаещи подвижна избирателна кутия трябва да подадат заявление до 25 май

Хората с увреждания желаещи подвижна избирателна кутия трябва да подадат заявление до 25 май
Заявления могат да бъдат подавани не по-късно от 14 дни преди изборния ден,
чрез писмено заявление. Снимка: БНТ


Чуйте новината

На предстоящите избори за членове на Европейския парламент и за народни представители за Народно събрание на 9 юни 2024 г. гласоподавателите с трайни увреждания, които не могат да упражнят правото си на глас в изборното помещение, могат да гласуват с подвижна избирателна кутия, посочва Столичната община на сайта си.

Тази година ще бъдат използвани два избирателни списъка за гласуване.

Заявления могат да бъдат подавани не по-късно от 14 дни преди изборния ден чрез писмено заявление, което се попълва по образец. Заявлението се подава подписано до 25 май 2024 г. до съответната районна администрация на Столичната община. За български граждани – форма 31-НС, за граждани на друга държава – членка на Европейския съюз, форма 30-ЕП, информират от СО.

Избирателите могат да подадат и електронно заявление без електронен подпис чрез Портала на Столична община за електронни услуги за избори до 25 май 2024 г., посочват от Общината. Попълненото заявление се изпраща на адрес: psik2024@sofia.bg.

Избирател, който не е успял да подаде заявление до 25 май, ще има възможност да го направи до 3 юни 2024 г., при условие, че на територията на населеното място е назначена подвижна избирателна комисия, информират още от СО.

Допълнителна информация за начините за подаване на заявления може да се получава в работни дни на безплатния телефон 02/ 904 13 51.

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара