Проверете онлайн полагат ли ви се помощи

Проверете онлайн полагат ли ви се помощи
Желаещите да получат пакети и отговарящи на условията, могат да
потърсят най-близкия пункт. Снимка: БЧК


Чуйте новината

Българският Червен кръст започна раздаването на хранителни пакети за нуждаещи се от цялата страна по възобновената програма за храни и основно материално подпомагане, финансирана от Европейския социален фонд+.

Желаещите да получат такива пакети и отговарящи на условията, могат да потърсят най-близкия от общо 300 пункта на организацията. Седем са групите, които влизат в списъците на социалните служби и имат право на това подпомагане, обясни пред БНР д-р Надежда Тодоровска, заместник-генерален директор на Българския Червен кръст.

Това са хора, получили помощ за отопление през изминалата зима, родители, които получават детски добавки, хората с най-тежки увреждания – над 90 процента и с ниски лични доходи. Правоимащи са също така семейства на деца с трайни увреждания и тези с помощ за отглеждане на дете в приемно семейство. Семейства, които са получили еднократно подпомагане за непредвидени обстоятелства през януари и такива, които не са получили енергийна помощ, но са с ниски доходи и живеят в материални лишения също могат да получат хранителни пакети.

Списъците на правоимащите са в териториалните звена на Агенцията за социално подпомагане. Онлайн, чрез ЕГН може да се провери дали лицето има право на подпомагане. Друга възможност е това да стане по телефона. Помощта може да се получи и от друго лице, упълномощено от правоимащия собственоръчно, без да е необходимо пълномощното да е нотариално заверено.

7 юни е крайният срок за раздаване на подкрепата от първия транш, която съдържа само храни. Оставащите след 7 юни продукти ще бъдат преразпределени към други нуждаещи се групи.

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара