Направиха първата копка на водно-рехабилитационния център в Русе (Видео)

Направиха първата копка на водно-рехабилитационния център в Русе
Снимка: Rusemedia


Чуйте новината

Символична първа копка на бъдещия водно-рехабилитационен център за деца и хора с увреждания в Русе, който е дългогодишна мечта на фондация „Александър Русев“, бе направена днес с водосвет, съобщава Русе Медия. Събитието събра родители и деца с увреждания, заедно с членове на фондацията, кмета Пенчо Милков и заместниците му Борислав Рачев и Димитър Недев. Най-емоционално бе за семейството на Сашко, а бащата Илиян Русев-Скури се разплака от вълнение.

Свещеници от Русенската митрополия отправиха своята благословия и положиха по една тухла на мястото, където ще се строи. От Община Русе предоставиха камък в памет на Александър Русев, който да бъде вграден в основите на бъдещия център.

Кметът Пенчо Милков призова хората да продължат да правят добро, като подкрепят фондацията, за да се съберат нужните средства за изграждането на комплекса. „Скури всеки един Божи ден твори добро за хората, не само за телата, но и за духа им. Пожелавам всички русенци да намерят в себе си сила да помогнат за това свято дело. Благодаря на Скури, че учи да се прави добро“, каза кметът.

Бъдещият водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с физически и ментални увреждания ще се изгради на общински терен зад двора на Спортното училище. Както Русе Медиа писа, всеки момент се очаква да е готов инвестиционният проект, за да се получи разрешение за строеж и да започнат реалните строителни дейности. Към момента са събрани чрез дарения около 430 000 лв., но ще са нужни между 4 и 5 млн.лв. Няма да се чака да се осигурят всички средства, а ще се започне работа по обекта. Надеждите са той да бъде готов и въведен в експлоатация през 2026-2027 г.

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара