Кариерен център за хора с увреждания отваря в Бургас

Кариерен център за хора с увреждания отваря в Бургас
Снимка: БНР Бургас

Нов Кариерен център в Бургас помага на граждани в неравностойно положение да си намерят работа. Той е създаден от Благотворителна католическа организация „Каритас Витания“. По проекта, експертите ни помагат на кандидатите с кариерно консултиране, ориентиране и трудово посредничество, съобщи пред БНР Бургас Михаела Маврова, ръководител на Центъра: 

"Основната цел е повишаване качеството на живот, насърчаване на социалното включване и интегриране в обществото на 300 лица в неравностойно положение чрез подобряване достъпа им до пазара на труда и оказване на интегрирана подкрепа. Хората, които могат да се възползват от дейностите на центъра са безработни младежи, безработни възрастни, хора с увреждания и социално-слаби лица, самотни родители, родители на деца със специално образователни потребности, безработни над 50-годишна възраст и безработни лица с основно или по-ниско образование и без професионална квалификация. Предвидено е намирането на работа на български граждани да се осъществи и кариерно подпомагане и на 50 мигранти, включително от трети страни, за да се интегрират по-плавно и успешно в обществото ни." 

Предлаганите работни места са в различни сфери, в зависимост от възможностите и квалификацията на търсещите работа. Те ще получават помощ при подготовката си за интервю, написването на CV, избор на подходяща позиция, с която ще могат да се справят и др. Активно се работи и с работодателите, за да се преодолее негативната нагласа към тези уязвими групи.   

Проектът е по Процедура BG05SFPR002-2.005 – „Активно приобщаване и достъп до заетост на хора в неравностойно положение“. Реализирането му е започнало в началото на април и ще продължи до края на 2025 година. 

Кариерният център на „Каритас Витания“ се намира на ул. "Васил Априлов" 18, ет 3. Работното време от е от 08.00 до 16.30 ч. Повече информация може да получите на телефон 0888 81 67 23. 

Повече може да чуете в звуковия файл.

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара