Амнести Интернешънъл: В България продължава да се нарушават правата на Хората с увреждания

Амнести Интернешънъл: В България продължава да се нарушават правата  на Хората с увреждания
Открояват се продължаващи проблеми свързани с насилието, основано на пола, правата на мигрантите и бежанците, и правата на хората с увреждания. Снимка: Архив/Инвестор


Подкаст на БНР по темата

Годишният доклад на "Амнести Интернешънъл" за състоянието правата на човека в България откроява продължаващи проблеми. Те са свързани с насилието, основано на пола, правата на мигрантите и бежанците, и правата на хората с увреждания. В тазгодишния доклад се засяга само една нова тема спрямо миналогодишните и тя е свързана с правото на здравословна околна среда. Това каза в интервю за БТА Найден Рашков - директор на "Амнести Интернешънъл България", цитиран от 24 часа.

Докладът за спазване на редица права у нас отчита проблеми със свободата на изразяване, нарушаване на правата на ЛГБТИ общността и насаждане на омраза срещу етническите малцинства, посочи Рашков.

Той припомни, че тези теми са на дневен ред в България от дълго време и това се вижда ясно от докладите на "Амнести Интернешънъл" за страната ни в последните години.

Тенденциите, описани от "Амнести", могат да бъдат проследени и в докладите на омбудсмана, на граждански организации и европейски институции, припомни той.

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара