Жена с ТЕЛК стоя 4 часа права във влака заради неуредици в БДЖ

Жена с ТЕЛК стоя 4 часа права заради неуредици в БДЖ
Да стоиш прав с ТЕЛК, билети 1-ва класа и запазени места.
Снимка: Zonaburgas.bg/архив

Жената си е купила билет със запазено място, но такъв номер във вагона дори не съществувал.

БДЖ отново започна с обичайните номера с дублирането на местата за пътуване. Десетки пътници стоят прави по коридорите и пътуват часове наред в некомфортна обстановка, защото или влакът е препълнен или предплатените седалки изобщо не фигурират като табелки във вагоните.

Такъв е и случаят на Бенита Димова, която потърси Флагман.бг, за да разкаже какъв ужас е преживяла по време на пътуване днес от Бургас до София. Бенита и майки пътуват от Бургас за Пловдив, купуват си билети първа класа и резервирани места, тъй като е с ТЕЛК и предварително си подсигурява запазени места. Или поне на това се е надявала. Когато се качват във вагона обаче, ситуацията се оказва съвсем различно, но и до болка позната на пътуващите редовно с Българската държавна железница.

Ето какво разказа Бенита:

"Бих искала да споделя абсурдноста ситуацията, в която попаднахме с майка ми като пътници на влака Бургас-София ( влак номер 8610) днес 2 юли, с билети 1-ва класа и запазени места. Оказва се, че местата с тези номера изобщо не съществува във вагона, понеже половината на въпросния вагон е първа класа, а другата половина е втора - как е възможно това? Тоест половината пътници за първа класа сме останали изобщо без места.

Помолихме кондукторът да ни намери места, независимо коя класа, за да можем да пътуваме спокойно, без да бъдем притеснени от пътници, на чиито места бяхме принудени да седнем, понеже нашите изобщо не съществуваха. Но не срещнахме никаква адекватна реакция, нито помощ. Аз съм с ТЕЛК, не мога да стоя права толкова много време. Нямаме думи да ви опишем колко е абсурдна и възмутителна ситуацията. Бихме искали хората да знаят какво би могло да им се случи и бъдат подготвени.

Платила съм за несъществуващи места! Виновни много, потърпевши също. Наложи се да сядаме на места на други хора и когато те се качат от следваща спирка, пак трябваше да ставаме и да търсим нови места. Това пътуване беше страшен кошмар", споделя Бенита.

Публикуване на коментар

По-нова По-стара