Семейство незрящи се бори неуспешно за общинско жилище (Видео)

Семейство незрящи се бори неуспешно за общинско жилище
Ние не искаме някакво голямо жилище, новоремонтирано, с панорамна гледка или
джакузи. Снимка: Screenshot


Чуйте новината

Семейство незрящи хора се опитва да получи общинско жилище в столицата, но повече от година получава отказ, разказа Нова телевизия.

По думите на мъжа от миналата година двамата са включени в картотеката за жилища е столицата. Изчакали още една година заради „някакви странни наредби”.

От администрацията на Столична община обаче отговарят, че за двамата незрящи няма подходящо жилище. Хората с увреждания са поискали среща със зам.-кмета Иван Василев, отговорил на тяхното искане, но до момента нямат отговор.

В момента двамата живеят в общежитие в столичния Студентски град, тъй като са студенти. Догодина обаче завършват и ще трябва да се изнесат - неизвестно къде. Не държат да получат жилище в определен район или с определена големина, нямат претенции за етаж или вид на жилището, което са отбелязали в трите си молби до общината.


Видео: Nova.bg

От всички 24 района на София обаче им отказват с мотива, че няма подходящо общинско жилище. "Ние не искаме някакво голямо жилище, новоремонтирано, с панорамна гледка или джакузи, не очакваме да е нещо луксозно", отбелязаха те.

Двамата зададоха въпроса, възможно ли е в цяла София да няма свободно общинско жилище и защо в такъв случай общинските жилища се обявяват за продажба? Те подчертаха, че имат телкови решения, заради които възможностите им за работа са ограничени, което прави невъзможно заплащането на свободен наем.

Семейството твърди, че не знае какво се има предвид под "подходящо жилище". "Дори няма на кого да зададем този въпрос", отбеляза мъжът. По думите му комуникацията е много трудна, повечето случаи никой не отговаря на посочените телефони.

От Столична община потвърдиха, че има едно "резервно" жилище в район Връбница, което нуждаещите се ще могат да заемат за две години, като инициативата трябва да е на кмета на район Студентски. „Повече от месец не мога да се свържа с тях за този апартамент”, отбеляза мъжът.

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара