Професор се бори за правата на незрящите студенти в България (Видео)Чуйте новината

Проф. Патрик Маккинли, бивш окръжен прокурор на Санта Барбара, обикаля университети в цяла Европа и преподава безплатно американско право. По време на престоя му тук се сблъсква с българската действителност и вижда как група незрящи студенти не могат да се движат свободно по тротоара, защото настилката е в окаяно състояние. Извоюва ли справедливост за незрящите студенти проф. Маккинли?

Християн е завършил право и сега учи втори бакалавър - журналистика. Но държавата така и не му направила път към университета. „Държавата е сляпа по много проблеми, които нашето общество има. Май има някаква дупка, не знам. С бастуна не мога да го преценя, но има някакъв много голям луфт, ето. Не знам дали се вижда на камерите. Но това като го надигне леда зимата и става още по-гадно”, разказва студентът в УНСС Християн Димитров.

Вече седма година всеки ден минава през тези плочки, за да отиде на лекции.„Дори си хлопат. Може да се види колко са неравни, но това не ме спира по никакъв начин, защото човек трябва да се бори и това, което зависи от него да го прави, защото иначе животът ти става много гаден”, убеден е Християн.

Преди месец пенсионираният окръжен прокурор на Санта Барбара Патрик Маккинли, се вози в автобус 280. „Видях трима ученици как едва ходят по тротоара. Тази гледка ме потресе и не ми даде мира. Дори когато се прибрах в Америка не можах да спя спокойно и постоянно ги мислех. Аз съм на 80, виждах тротоарите и даже на мен ми беше трудно да стигна до спирката без да падна”, коментира проф. Маккинли. Той обяснява, че плочките се пълнят с вода. Затова проф. Маккинли решил да вземе нещата в свои ръце и подава сигнал към Столична Община.

Източник: Нова

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара