Освободиха управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов (Видео)

Освободиха управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов
Снимка: News.bg


Чуйте новината

Парламентът освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов, съобщава Труд.

Точката за предсрочно прекратяване мандата на управителя на НЗОК във връзка с подадена оставка от Станимир Михайлов от 1 декември 2023 г. беше включена за разглеждане по предложение на председателя на парламента Росен Желязков.

В хода на дебата депутатът Васил Пандов съобщи, че Станимир Михайлов е оттеглил своята оставка и такова заявление е било депозирано в деловодството на Народното събрание, но независимо от това депутатите гласуваха отстраняването на Михайлов.

След освобождаваното му, управител на Касата ще бъде подуправителят проф. Момчил Мавров.

ПП-ДБ ще сезират Конституционния съд за гласуваната оставка на управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов, въпреки факта, че преди вота той вече я беше оттеглил. Това съобщи депутатът от здравната комисия Васил Пандов. Той обвини, че тъй като оставката на подуправителя Момчил Мавров също е оттеглена, той остава да ръководи еднолично Касата, което, по думите му, означава, че ГЕРБ и ДПС през него ще управляват парите за здраве. От партията умуват дали да поискат оставката на председателя на парламента и обявиха, че отговорността за служебното правителство също е на ГЕРБ.

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара