Вдигат цените на билетите за Айфеловата кула за хора с увреждания

Вдигат цените на билетите за Айфеловата кула за хора с увреждания
При пристигането на главните входове на Айфеловата кула можете да следвате информационните табели. Снимки: Toureiffel.paris


Чуйте новината

Достъпът до Айфеловата кула ще струва с 20 на сто повече - до 35,30 евро, от 17 юни.

Цените за качване до върха на емблематичната парижка забележителност с асансьор ще се увеличат от 29,40 на 35,30 евро за възрастни, от 14,70 на 17,70 евро за посетители на възраст 12-24-години и от 7,40 на 8,90 евро за деца от 4 до 11 години, хора с увреждания и техния придружител, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Достъпът по стълби до 2-рия етаж вместо 11,80 евро ще струва вече 14,20 евро за възрастни, от 5,90 на 7,10 евро за младежи и от 3 на 3,60 евро за деца.

При пристигането посетители с увреждания и техните придружители да съобщят на персонала на рецепцията на Айфеловата кула, за да може да се организира лесен достъп.

Достъпът ще остане безплатен за деца под 4 години и лица с активен солидарен доход (RSA).

Увеличенията бяха обявени след стачката, проведена миналия февруари от служители, недоволни от управлението на обекта, което доведе до затварянето му за шест дни.

Новите цени се оправдават с въздействието на здравната криза, свързана с Ковид-19. "За периода от 2020 г. до 2022 г. компанията оператор на паметника (Société d'Exploitation de la tour Eiffel - SETE) претърпя оперативна загуба от около 113 милиона евро", пише кметството.

Към тези загуби на приходи бяха добавени допълнителни разходи за ремонтни дейности, свързани главно с текущата кампания за боядисване, усложнена от откриването на следи от олово. Тези дейности са оценени от кметството на френската столица на стойност 136 милиона евро.

След намаляването на посетителите до 1,5 милиона през 2020 г., през 2023 г. символът на Париж и Франция бе посетен от близо 6 милиона души.

Западният стълб е един от стълбовете, позволяващи ви достъп до етажите на Айфеловата кула с асансьор. Разполага с рампа за достъп, позволяваща на хора в инвалидни колички да преминават до стълбовия асансьор и до Информационния пункт.

Ако сте насочени към източния стълб, за да се качите с асансьор, хората с намалена подвижност могат да получат достъп до касите и вътрешността с помощта на PRM асансьор.

Хората с намалена подвижност, в инвалидни колички, имат по-лесен достъп до асансьора.

Първият етаж е достъпен при слизане с асансьор или стълби: трите павилиона, в които се намират бутикът, бистрото и стаята на Гюстав Айфел, както и коридорът са достъпни за хора с намалена подвижност и хора с увредено зрение. За целта някои табели по пътеката на музея са написани на Брайл, а други са нарисувани релефно.

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара