Откриха нов център за Хора с психични разстройства в София

Откриха нов център за Хора с психични разстройства в София
Центъра е оборудван с модерни съоръжения и работещ с квалифициран
персонал. Снимка: Столична община


Чуйте новината

Заместник-кметът по "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" на Столична община - Надежда Бачева, официално откри новия Център за социална рехабилитация и интеграция, предназначен за хора с психични разстройства и интелектуални затруднения, разположен в кв. "Бенковски". Центърът ще предоставя специализирана помощ и подкрепа за 40 пълнолетни лица, страдащи от различни дефицити.

Мястото е оборудвано с модерни съоръжения и работещ с квалифициран персонал, включващ психолози, рехабилитатори, арт терапевти, музикотерапевти, трудотерапевти, социални работници и медицински специалисти, съобщиха от Столична община. Центърът има за цел да стабилизира състоянието на посещаващите го лица. Програмата предвижда индивидуален подход към всеки клиент, с което се гарантира, че те ще получат необходимата подкрепа за изпълнение на ежедневните задачи, включително самостоятелното приготвяне на храна.

Възможност за обучение в Центъра се предоставя след подаване на заявления в Дирекциите за социално подпомагане и провеждане на предварителна оценка на потребностите. За всеки от хората с дефицити ще се разработва индивидуален план, съобразен с конкретните нужди и състояние. Прогресът на всеки от посещаващите центъра ще бъде отчитан редовно, за да се гарантира най-доброто възможно качество на обслужване и развитие.

Заместник-кметът Бачева изрази надежда, че новооткритият център ще допринесе значително за подобряването на качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и ще подкрепи тяхната успешна социална интеграция.

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара