Поредната безотговорност отряза достъпа на Хора с увреждания до столично заведение

Поредната безотговорност отряза достъпа на Хора с увреждания до столично заведение
Снимки: Stolica.bg


Чуйте новината

Възмущения и гняв предизвика поредната безотговорност, която категорично отряза достъпа на хора с увреждания до заведение на НДК. И в конкретния случай бе ограничен достъпът на деца с увреждания, в инвалидни колички, които отиваха да празнуват 5-ия Рожден ден на "Различните" деца на България, пише Столица.bg.

Асансьорът на НДК, който се поддържа от общинското предприятие "Паркове и градини" не работи. А той е единственото съоръжение, което осигурява адекватен достъп от площада пред НДК до долното ниво - фонтана с топките, заведенията и залите в Двореца. От кога не работи асансьорът никой не разбра, а и вече няма никакво значение.

Асансьорът се е превърнал в Паметник на общинската безотговорност!
Асансьорът се е превърнал в Паметник на общинската безотговорност!

Значение имаше, че вчера лифтът отново не работеше. Това бе пречка на децата с инвалидни колички и родителите им да стигнат до мястото, където да се забавляват и празнуват. Една от майките, пристигнала от провинцията с двете си деца, едното в инвалидна количка, тежи 45 кг. И няма отговор на въпроса, как сама да свали детето с инвалидната количка до мястото на събитието? Проверка на показа, че асансьорът се е превърнал в Паметник на общинската безотговорност! От район Триадица, на чиято територия е НДК, са знаели за събитието и са уведомили стопанинът "Паркове и градини", че асансьорът трябва да работи.

От инициативата "Различните" деца на България са избрали точно това заведение, защото локацията му е осигурена с асансьори за инвалидните колички. Родители се събираха, за да помогнат на децата с колички да бъдат свалени на ръце по стъпалата. И по същата процедура да излязат след празника. Иначе в Столична община всички говорят за мобилност, достъпност и грижа за децата с увреждания. Кой проспа асансьора на НДК? Ще има ли наказани? Каква е причината асансьорът да не работи? И колко време е необходимо още, за да бъде ремонтиран асансьорът?

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара