Студенти организират маратон в подкрепа за децата със Синдром на Даун

Студенти организират маратон в подкрепа за децата със Синдром на Даун
Uni Run се завръща с още по-голям мащаб и нова кауза. Снимки: Unirun.eu


Чуйте новината

Студентската организация ,,Бизнес клуб“ към Стопански факултет на Софийския университет ,,Св. Климент Охридски“ организира за втора година първото по рода си студентско бягане Uni Run в София под мотото „Нека заедно покажем, че спортът е модерен сред младите!“. Инициативата има и благотворителна цел - подкрепа за децата със Синдром на Даун.

Събитието ще се проведе на 27 април 2024 година от 9:00 до 14:00 часа в парк ,,Студентски“.

В състезание студенти и любители ще тестват себе си на дистанции от 6 километра или 12 километра
В състезание студенти и любители ще тестват себе си на дистанции от 6 километра или 12 километра.


Uni Run се завръща с още по-голям мащаб и нова кауза, която обединява над 200 участници. Събитието е много повече от бягане, това е инициатива, обединяваща всички студенти и привърженици на здравословния начин на живот и подкрепящи социални каузи. Тази година ще обединим сили в едно – заедно да подпомогнем фондацията ,,Живот със Синдром на Даун“, събирайки средства за терапии на слънчевите деца, свързани с адаптирано плуване, музикотерапия, физиотерапия, арт занимания и тенис. Фондацията осигурява на 42 деца със синдром на Даун от Варна, София, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Ямбол напълно безплатно тези дейности, които са от изключително значение за децата, съобщават организаторите на събитието.

В състезание студенти и любители ще тестват себе си на дистанции от 6 километра или 12 километра. Входът за участие е на стойност 20 лева за 6 км и 30 лева за 12 км, като 40% от входната такса ще бъдат дарени на фондацията ,,Живот със Синдром на Даун“.

Студентската организация е подготвила за участващите и вкусно здравословно хапване
Студентската организация е подготвила за участващите и вкусно здравословно хапване.

Тази година организаторите са включили нови елементи в програмата преди спортното събитие. Освен физическата активност, младите ентусиасти са подготвили и няколко лекции в университетите в София, фокусирани върху важността на здравословното хранене и активния начин на живот. Специални гост-лектори и известни личности от света на спорта и здравословното хранене ще споделят своите знания и опит, вдъхновявайки всички присъстващи да се грижат за своето здраве и да се движат повече.

В деня на бягането студентската организация е подготвила за участващите и вкусно здравословно хапване, приятна и зареждаща музика, игри и забавления, но и много нови запознанства и приятелства.

Повече за каузата, програмата и маршрута на събитието можете да откриете тук.

Харесайте страниците ни:
Страница във Facebook Страница в X Страница в LinkedIn

Публикуване на коментар

По-нова По-стара